Drobečková navigace

Řád Zlatého Kotlíku

Zpět

V novém termínu, ale ve stejném kabátě se 23.září uskutečnil již čtvrtý ročník Řádu Zlatého Kotlíku. I tentokrát se do našeho klání přihlásilo sedm statečných. Dalo by se říct, že našeho klání se zúčastňují stále ti samí šéfkuchaři se svými týmy, a tak ani letos nemohly chybět Božky, Holba, Fu-Bu-Hu, Kulhaví psi, Severák, 380tka v novém složení se zástupci Třince a v neposlední řadě se do našeho klání připojil i vítěz úplně prvního ročníku tým Šmoulové.

Soutěž odstartovala v 10:00 a taktika týmů byla různá, někdo začal hned pracovat a někdo si dopřával občerstvení v podobě pivečka, nebo trnek přímo ze srdce Moravy. Jelikož naše týmy už jsou ostřílené a nebyl mezi nimi ani jeden nováček, nebylo pochyb, že výsledek bude stát za to. Během soutěže se týmy účastnily ještě dvou mezi-soutěží, a to pití piva na ex a hod prázdným sudem od piva. Obě tyto soutěže ovládli zástupci týmu 380tka a měli tak nakročeno k tomu, aby se zapsali do dějin jako první tým, který ovládl celou soutěž. A málem to tak dopadlo, jelikož 380tka nakonec i ve vaření guláše nedopadla vůbec špatně a jen těsně se umístila na druhém místě. Ještě o stupínek níže se umístil tým Kulhaví psi pod taktovkou šéfkuchaře Tomáše Malého, kteří se pravidelně umisťují na stupních vítězů, avšak samotný Řád Zlatého Kotlíku ještě nevyhráli. Vítěz byl letos překvapivý, ale zcela zasloužený, jeho guláš byl letos prostě ze všech nejlepší. Letošní ročník ovládl tým, který se zúčastnil všech čtyřech ročníků, ale ani jednou se neumístil na „bedně“. Až letos napočtvrté vystoupal na stupně vítězů, a to hned na stupínek nejvyšší a nebyl to nikdo jiný než tým Severák pod vedením šéfkuchaře Pavla Kopeckého, který se svým týmem složeným z rodinných příslušníků uvařil ten nejlepší Podještědský guláš. Jejich motto „Ať děláš, co děláš, guláš vždycky uděláš“ mělo v tomto případě chuť zlata. Letošní ročník byl zakončen večerní zábavou s kapelou Fajn.

Děkujeme všem za návštěvu a těšíme se na vás příští rok na pátém ročníku našeho klání

Zpět

Další zprávy: kulturní